Lifefood Nuts & Cherries 70 g

86 %
(16 hodnocení)

60% čokoláda plná kousků sušených zlatých třešní, višní, rozinek, para ořechů a mandlí. Její jedinečnou chuť i konzistenci zajímavě doplňuje Maca mletá. Bez mléčných produktů, sojového emulgátoru a rafinovaného cukru, ale nikoli hořká.   Složení:  kakaové máslo bio, kakaový prášek bio, raw sirup z agáve bio, para ořechy bio (6%), rozinky bio, sušené třešně bio (6%), mandle bio, maca mletá bio (6%); obsah kakaové sušiny nejméně 60% Obsah: 70g   Živá čokoláda Čokoláda patří mezi nejoblíbenější... Celý popis

Koupit za 83 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

60% čokoláda plná kousků sušených zlatých třešní, višní, rozinek, para ořechů a mandlí.


Její jedinečnou chuť i konzistenci zajímavě doplňuje Maca mletá.


Bez mléčných produktů, sojového emulgátoru a rafinovaného cukru, ale nikoli hořká.


 


Složení:  kakaové máslo bio, kakaový prášek bio, raw sirup z agáve bio, para ořechy bio (6%), rozinky bio, sušené třešně bio (6%), mandle bio, maca mletá bio (6%); obsah kakaové sušiny nejméně 60%


Obsah: 70g


 


Živá čokoláda


Čokoláda patří mezi nejoblíbenější jídla na světě a řada lidí západního světa si neumí život bez ní ani představit.


 


Je nejčastějším dárkem, vyhledávaným antidepresivem i potěšením pro všechny smysly.


Bohužel ale nepatří mezi právě nejzdravější potraviny a má to své důvody.


V dnešní době se totiž běžná čokoláda vyrábí z pražených kakaových bobů jejich kapalněním, mletím a posléze smícháním s rafinovaným cukrem, sojovým lecitinem, mléčnými produkty a ztuženými tuky a řadou dalších ne zcela vhodných přísad.


U dražších čokolád se jedná v lepším případě „pouze“ o lecitin a cukr.


Tak či onak se jedná o kalorickou potravinu způsobující u řady lidí akné, alergické reakce či psychické závislosti.


Vždy a bezvýhradně tomu však tak být nemusí.


Umíte si představit čokoládu, která by byla výživná, chutná a přitom bez všech zmíněných negativních aspektů?


Zní to jako fantazie, ale živá čokoláda taková je.


Základním rozdílem oproti běžným čokoládám je, že je vyráběná z nepraženého kakaa.


Všechny kakaové součásti, které obsahuje, se vyrábí z nepražených kakaových bobů, díky čemuž se v čokoládě zachovají veškeré výživné hodnoty, kterými semena plodů kakaovníku Theobroma Cacao (řecky Pokrm bohů) oplývají.


Nepražené kakaové boby jsou výjimečně komplexní potravinou a řadí se do kategorie tzv. ‚superfoods‘ neboli super-potravin.


Jsou zejména významným zdrojem hořčíku a organické síry v přírodě, přičemž právě hořčík je považován za jeden z nejvíce nedostatkových prvků v současné běžné stravě.


Kromě toho jsou zdrojem velmi širokého spektra dalších minerálů a vitamínů.


Podle vědeckých výzkumů je kakao jednou z plodin nejbohatších na antioxidanty, obsah flavonoidních antioxidantů v kakau je přibližně 10%, což je 3x více než v zeleném čaji a 20x více než v praženém běžně dostupném kakaovém prášku.


Antioxidanty v nepraženém kakau jsou vysoce stabilní a snadno vstřebatelné pro lidský organismus.


Kakao dále obsahuje velké množství neurotransmitterů - látek ovlivňujících nervovou soustavu.


Díky tomu má povzbuzující účinky na lidský organismus a celkovou náladu.


Řada těchto důležitých látek se bohužel znehodnocuje nebo zcela likviduje při pražení, což je běžná součást procesu zpracování kakaových bobů k výrobě čokolády.


Čokoláda z nepraženého kakaa však v sobě obsahuje všechny tyto látky v nezměněné podobě.


Další devizou živé čokolády je fakt, že neobsahuje rafinovaný cukr.


Je slazena sirupem z agáve, zpracovávaným při nízké teplotě.


Sirup z agáve má díky obsahu fruktózy velmi nízký glykemický index a je takpřijatelným sladidlem pro diabetiky.


Výsledné hodnoty glykemického indexu u čokolády slazené sirupem z agáve jsou díky němu velice nízké a čokoláda je tak poměrně bezpečnou sladkostí, a to vše bez umělých či rafinovaných sladidel.


Čokoláda dále neobsahuje žádné mléčné produkty, přidané tuky ani sojové přísady.


Přesto to není čokoláda hořká.


Je vyrobena pouze z vysoce kvalitních čistě přírodních a nerafinovaných ingrediencí v bio kvalitě zpracovávaných při teplotě nižší než 45°C, díky čemuž se zachovávají všechny nutriční hodnoty beze změny.


Při samotné výrobě čokolády teplota nikdy nepřesahuje 40°C.


Je vyráběna ručně, s péčí a láskou, kterou nemůže průmyslová strojová výroba nahradit.


Jedná se tak o skutečně živou a opravdovou čokoládu plnou živin, energie a dobré nálady.


Je to jediná čokoláda, která nadchne chuťové buňky a nezanechá špatné svědomí.


Vyrobeno z přirozeně bezlepkových surovin.


Neobsahuje žádné emulgátory, pojiva, přídavné ani jiné chemické látky.


 




CZ-BIO-002
CZ-BIO-002 | Zemědělská produkce EU/mimo EU



Bez lepku
Vegan Certifikace
Lactose-Free
Bez přidaného cukru
100% raw
 




 
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Lifefood
Hmotnost 70 g
Obsah kakaové hmoty 60 %
Značka Lifefood
Bio ano
Bezlepkové ano