60% čokoláda plná kousků sušených zlatých třešní, višní, rozinek, para ořechů a mandlí. Její jedinečnou chuť i konzistenci zajímavě doplňuje Maca mletá. Bez mléčných produktů, sojového emulgátoru a rafinovaného cukru, ale nikoli hořká. Složení: kakaové máslo bio, kakaový prášek bio, raw sirup z agáve bio, para ořechy bio (6%), rozinky bio, sušené třešně bio (6%), mandle bio, maca mletá bio (6%); obsah kakaové sušiny nejméně 60% Obsah: 70g Živá čokoláda Čokoláda patří mezi nejoblíbenější... Celý popis
Koupit za 83 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Lifefood Čokoláda velká BIO RAW s kousky ořechů a třešní 70g
Doprava:
69 Kč
Skladem
83 Kč
Koupit za 83 Kč
Bio raw čokoláda s ořechy a třešněmi Lifefood 70 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
74 Kč
Koupit za 74 Kč
Lifefood Čokoláda z nepraženého kakaa s kousky ořechů a třešní BIO 70 g
Doprava:
29 Kč
77 Kč
Koupit za 77 Kč
Bio lifefood čokoláda s ořechy a třešněmi raw 70 g
Doprava:
80 Kč
Skladem
88 Kč
Koupit za 88 Kč
Čokoláda z nepraženého kakaa s kousky ořechů a třešní 70 g BIO LIFEFOOD
Doprava:
69 Kč
Skladem
93 Kč
Koupit za 93 Kč
Popis
60% čokoláda plná kousků sušených zlatých třešní, višní, rozinek, para ořechů a mandlí.
Její jedinečnou chuť i konzistenci zajímavě doplňuje Maca mletá.
Bez mléčných produktů, sojového emulgátoru a rafinovaného cukru, ale nikoli hořká.
Složení: kakaové máslo bio, kakaový prášek bio, raw sirup z agáve bio, para ořechy bio (6%), rozinky bio, sušené třešně bio (6%), mandle bio, maca mletá bio (6%); obsah kakaové sušiny nejméně 60%
Obsah: 70g
Živá čokoláda
Čokoláda patří mezi nejoblíbenější jídla na světě a řada lidí západního světa si neumí život bez ní ani představit.
Je nejčastějším dárkem, vyhledávaným antidepresivem i potěšením pro všechny smysly.
Bohužel ale nepatří mezi právě nejzdravější potraviny a má to své důvody.
V dnešní době se totiž běžná čokoláda vyrábí z pražených kakaových bobů jejich kapalněním, mletím a posléze smícháním s rafinovaným cukrem, sojovým lecitinem, mléčnými produkty a ztuženými tuky a řadou dalších ne zcela vhodných přísad.
U dražších čokolád se jedná v lepším případě „pouze“ o lecitin a cukr.
Tak či onak se jedná o kalorickou potravinu způsobující u řady lidí akné, alergické reakce či psychické závislosti.
Vždy a bezvýhradně tomu však tak být nemusí.
Umíte si představit čokoládu, která by byla výživná, chutná a přitom bez všech zmíněných negativních aspektů?
Zní to jako fantazie, ale živá čokoláda taková je.
Základním rozdílem oproti běžným čokoládám je, že je vyráběná z nepraženého kakaa.
Všechny kakaové součásti, které obsahuje, se vyrábí z nepražených kakaových bobů, díky čemuž se v čokoládě zachovají veškeré výživné hodnoty, kterými semena plodů kakaovníku Theobroma Cacao (řecky Pokrm bohů) oplývají.
Nepražené kakaové boby jsou výjimečně komplexní potravinou a řadí se do kategorie tzv. ‚superfoods‘ neboli super-potravin.
Jsou zejména významným zdrojem hořčíku a organické síry v přírodě, přičemž právě hořčík je považován za jeden z nejvíce nedostatkových prvků v současné běžné stravě.
Kromě toho jsou zdrojem velmi širokého spektra dalších minerálů a vitamínů.
Podle vědeckých výzkumů je kakao jednou z plodin nejbohatších na antioxidanty, obsah flavonoidních antioxidantů v kakau je přibližně 10%, což je 3x více než v zeleném čaji a 20x více než v praženém běžně dostupném kakaovém prášku.
Antioxidanty v nepraženém kakau jsou vysoce stabilní a snadno vstřebatelné pro lidský organismus.
Kakao dále obsahuje velké množství neurotransmitterů - látek ovlivňujících nervovou soustavu.
Díky tomu má povzbuzující účinky na lidský organismus a celkovou náladu.
Řada těchto důležitých látek se bohužel znehodnocuje nebo zcela likviduje při pražení, což je běžná součást procesu zpracování kakaových bobů k výrobě čokolády.
Čokoláda z nepraženého kakaa však v sobě obsahuje všechny tyto látky v nezměněné podobě.
Další devizou živé čokolády je fakt, že neobsahuje rafinovaný cukr.
Je slazena sirupem z agáve, zpracovávaným při nízké teplotě.
Sirup z agáve má díky obsahu fruktózy velmi nízký glykemický index a je takpřijatelným sladidlem pro diabetiky.
Výsledné hodnoty glykemického indexu u čokolády slazené sirupem z agáve jsou díky němu velice nízké a čokoláda je tak poměrně bezpečnou sladkostí, a to vše bez umělých či rafinovaných sladidel.
Čokoláda dále neobsahuje žádné mléčné produkty, přidané tuky ani sojové přísady.
Přesto to není čokoláda hořká.
Je vyrobena pouze z vysoce kvalitních čistě přírodních a nerafinovaných ingrediencí v bio kvalitě zpracovávaných při teplotě nižší než 45°C, díky čemuž se zachovávají všechny nutriční hodnoty beze změny.
Při samotné výrobě čokolády teplota nikdy nepřesahuje 40°C.
Je vyráběna ručně, s péčí a láskou, kterou nemůže průmyslová strojová výroba nahradit.
Jedná se tak o skutečně živou a opravdovou čokoládu plnou živin, energie a dobré nálady.
Je to jediná čokoláda, která nadchne chuťové buňky a nezanechá špatné svědomí.
Vyrobeno z přirozeně bezlepkových surovin.
Neobsahuje žádné emulgátory, pojiva, přídavné ani jiné chemické látky.
CZ-BIO-002
CZ-BIO-002 | Zemědělská produkce EU/mimo EU
Bez lepku
Vegan Certifikace
Lactose-Free
Bez přidaného cukru
100% raw
Její jedinečnou chuť i konzistenci zajímavě doplňuje Maca mletá.
Bez mléčných produktů, sojového emulgátoru a rafinovaného cukru, ale nikoli hořká.
Složení: kakaové máslo bio, kakaový prášek bio, raw sirup z agáve bio, para ořechy bio (6%), rozinky bio, sušené třešně bio (6%), mandle bio, maca mletá bio (6%); obsah kakaové sušiny nejméně 60%
Obsah: 70g
Živá čokoláda
Čokoláda patří mezi nejoblíbenější jídla na světě a řada lidí západního světa si neumí život bez ní ani představit.
Je nejčastějším dárkem, vyhledávaným antidepresivem i potěšením pro všechny smysly.
Bohužel ale nepatří mezi právě nejzdravější potraviny a má to své důvody.
V dnešní době se totiž běžná čokoláda vyrábí z pražených kakaových bobů jejich kapalněním, mletím a posléze smícháním s rafinovaným cukrem, sojovým lecitinem, mléčnými produkty a ztuženými tuky a řadou dalších ne zcela vhodných přísad.
U dražších čokolád se jedná v lepším případě „pouze“ o lecitin a cukr.
Tak či onak se jedná o kalorickou potravinu způsobující u řady lidí akné, alergické reakce či psychické závislosti.
Vždy a bezvýhradně tomu však tak být nemusí.
Umíte si představit čokoládu, která by byla výživná, chutná a přitom bez všech zmíněných negativních aspektů?
Zní to jako fantazie, ale živá čokoláda taková je.
Základním rozdílem oproti běžným čokoládám je, že je vyráběná z nepraženého kakaa.
Všechny kakaové součásti, které obsahuje, se vyrábí z nepražených kakaových bobů, díky čemuž se v čokoládě zachovají veškeré výživné hodnoty, kterými semena plodů kakaovníku Theobroma Cacao (řecky Pokrm bohů) oplývají.
Nepražené kakaové boby jsou výjimečně komplexní potravinou a řadí se do kategorie tzv. ‚superfoods‘ neboli super-potravin.
Jsou zejména významným zdrojem hořčíku a organické síry v přírodě, přičemž právě hořčík je považován za jeden z nejvíce nedostatkových prvků v současné běžné stravě.
Kromě toho jsou zdrojem velmi širokého spektra dalších minerálů a vitamínů.
Podle vědeckých výzkumů je kakao jednou z plodin nejbohatších na antioxidanty, obsah flavonoidních antioxidantů v kakau je přibližně 10%, což je 3x více než v zeleném čaji a 20x více než v praženém běžně dostupném kakaovém prášku.
Antioxidanty v nepraženém kakau jsou vysoce stabilní a snadno vstřebatelné pro lidský organismus.
Kakao dále obsahuje velké množství neurotransmitterů - látek ovlivňujících nervovou soustavu.
Díky tomu má povzbuzující účinky na lidský organismus a celkovou náladu.
Řada těchto důležitých látek se bohužel znehodnocuje nebo zcela likviduje při pražení, což je běžná součást procesu zpracování kakaových bobů k výrobě čokolády.
Čokoláda z nepraženého kakaa však v sobě obsahuje všechny tyto látky v nezměněné podobě.
Další devizou živé čokolády je fakt, že neobsahuje rafinovaný cukr.
Je slazena sirupem z agáve, zpracovávaným při nízké teplotě.
Sirup z agáve má díky obsahu fruktózy velmi nízký glykemický index a je takpřijatelným sladidlem pro diabetiky.
Výsledné hodnoty glykemického indexu u čokolády slazené sirupem z agáve jsou díky němu velice nízké a čokoláda je tak poměrně bezpečnou sladkostí, a to vše bez umělých či rafinovaných sladidel.
Čokoláda dále neobsahuje žádné mléčné produkty, přidané tuky ani sojové přísady.
Přesto to není čokoláda hořká.
Je vyrobena pouze z vysoce kvalitních čistě přírodních a nerafinovaných ingrediencí v bio kvalitě zpracovávaných při teplotě nižší než 45°C, díky čemuž se zachovávají všechny nutriční hodnoty beze změny.
Při samotné výrobě čokolády teplota nikdy nepřesahuje 40°C.
Je vyráběna ručně, s péčí a láskou, kterou nemůže průmyslová strojová výroba nahradit.
Jedná se tak o skutečně živou a opravdovou čokoládu plnou živin, energie a dobré nálady.
Je to jediná čokoláda, která nadchne chuťové buňky a nezanechá špatné svědomí.
Vyrobeno z přirozeně bezlepkových surovin.
Neobsahuje žádné emulgátory, pojiva, přídavné ani jiné chemické látky.
CZ-BIO-002
CZ-BIO-002 | Zemědělská produkce EU/mimo EU
Bez lepku
Vegan Certifikace
Lactose-Free
Bez přidaného cukru
100% raw
Parametry
Výrobce | Lifefood |
Hmotnost | 70 g |
Obsah kakaové hmoty | 60 % |
Značka | Lifefood |
Bio | ano |
Bezlepkové | ano |